Fillers

Fillers

Fillers är ett samlingsbegrepp för en grupp av preparat som innehåller hyaluronsyra, och som injiceras som en gelé under huden. Hyaluronsyra är fuktbindande (och därmed volymskapande), och finns naturligt i huden - i stora mängder hos barn, och i allt minskande omfattning ju äldre man blir.  Den Hyaluronsyra som finns i injektionspreparaten är kemiskt framställd, men fungerar på samma sätt. Eftersom det är ett kroppseget ämne, absorberas produkten gradvis av kroppen, vilket gör att produkten (och effekten) till slut försvinner helt (efter 6-12 månader beroende på var i ansiktet den injiceras).

 

Behandlingsområden

Fillers tillför volym, och påverkar inte alls rörligheten i musklerna. Många lägger fillers i läppar och kinder för att återfå, eller skapa fylligare läppar och kinder. Effekten av en filler är konstant så länge produkten finns kvar, och fungerar därför mycket väl för behandling av volymförlust som orsakat permanenta veck och linjer.  Det är därför mycket vanligt att man lägger fillers under linjerna mellan näsvingar och mungipor (nasolabialvecket). Genom att injicera fillers här lyfter man upp, och fyller i under huden, så att linjen eller vecket blir mjukare eller försvinner helt. Man kan också behandla området mellan ögonbrynen och under ögonen på samma sätt. Vid behandling i läpparna, och vid behov i andra delar av ansiktet, lägger vi alltid lokalbedövning av samma typ som tandläkaren använder.

 

Våra märken

Det finns olika typer av fillers som är avsedda för bruk i olika delar av ansiktet och på olika djup under huden. Vissa ger en distinkt och ganska "hård" utfyllnad och passar bra djupt under huden i exempelvis kinder och nasolabialvecket. Andra är "tunnare" och ger en mer diskret volymökning och lämpar sig bättre i läpparna. Det finns också olika märken på marknaden. Vi har valt att erbjuda två märken av fillers; Restylane och Juvéderm. De är båda stora, väl beprövade märken som funnits länge på marknaden, och som därigenom har använts på ett mycket stort antal patienter världen över under många år.

 

Prissättning

Vid behandling med Fillers tar vi betalt per spruta, alltså den mängd vi injicerar. Önskemålen om hur många områden man vill behandla, och hur man vill att resultatet ska se ut, varierar mycket från person till person. Dessutom har man mycket olika förutsättningar beroende på ålder, mänden underhudsfett, benstruktur med mera - vissa behöver mer, och andra mindre, för att uppnå samma typer av resultat. Detta gör att kostnaden för en behandling varierar mycket från en idivid till en annan, och vi kan därför inte sätta ut ett fast pris i prislistan för behandling av ett visst område (ex. läppar, kinder eller nasolabialveck). Priset per spruta är fast, men kostnaden för en behandling är i praktiken individuell. Mer information om våra priser hittar du i prislistan Kosmetiska behandlingar. Du är också välkommen att kontakta oss för mer information om behandlingen, priser, samt för att boka tid för en inledande konsultation.