Ögonlocksplastik

Om man har hängande övre ögonlock kan en operation åstadkomma en mycket stor skillnad i upplevelsen av ansiktet, både från eget och andras perspektiv, och så väl praktiskt som kosmetiskt. En ögonlocksplastik är ett förhållandevis enkelt ingrepp med mycket stora estetiska vinster, och det är därför det vanligaste kirurgiska ingreppet som utförs av kosmetiska skäl.

Många upplever att hängande ögonlock med tilltagande ålder gör ögonen ”tunga”. Det gör att man ser ständigt trött ut, har svårt att sminka övre ögonlocken, och kanske till och med ser sämre. Problemet kan även drabba yngre personer som har ärftliga anlag för att tidigt bilda överskottshud på ögonlocken. Operationen ger ett föryngrande resultat och öppnar upp blicken, ögonen ser friskare och piggare ut. Längst ned på sidan hittar du en länk till före- och efterbilder på några av våra patienter.

 

Hur operationen går till

En ögnolocksplastik utförs under lokalbedövning på vår mottagning i Stockholm, och tar ungefär två timmar. Du kan gå hem direkt efteråt. Många väljer att stanna hemma från arbetet veckan efter operationen, även om detta inte är medicinskt nödvändigt, eftersom man brukar vara ganska svullen och blå runt ögonen. Man brukar dock inte ha speciellt ont, och det är bra om man är uppe och rör på sig (med måtta). Stygnen tas bort på kliniken efter en vecka, och då brukar det mesta av svullnaderna och blåmärkena ha lagt sig. Det slutgiltiga resultatet kan ses efter ungefär tre månader, då såret är helt läkt på djupet och den sista svullnaden har försvunnit.

 

Kostnadsfri konsultation

Vi erbjuder alltid en kostnasfri konsultation med vår läkare utan köpkrav till dem som överväger att genomgå en ögonlocksplastik. Du får då möjlighet att diskutera ett eventuellt ingrepp utifrån dina personliga förutsättningar, och du får också mer detaljerad information om hur ingreppet går till, och vad du ska tänka på före och efter opeationen. Läkaren upprättar samtidigt en journal där han skriver ned medicinskt relevant information. Du får skriftlig information om ingreppet med dig hem att läsa igenom i lugn och ro. Om du sedan ger oss förtroendet att utföra operationen på dig, är det bara att kontakta kliniken för att boka in en operationstid. Vänligen observera att samma regler för om- och avbokning av läkartid gäller även vid kostnadsfria konsultationer.

 

Om du vill ha mer information

Om du vill veta mer om ögonlocksplastik är du välkommen att kontakta kliniken så berättar vi mer, eller bokar in en konsultationstid åt dig. Vi kan även skicka hem skriftlig information till dig via e-post om du så önskar.